info@comenius-szki.hu
36/20-3362863

Tanárok

teacher img

Anyiszonyan Artúr

fizikus, fizikatanár

Minden megszerzett tudás csak annyiban értékes, amennyiben építi a személyiséget.

teacher img

Bakai Eszter

matematika-fizika szakos tanár

A matematikával az agy olyan területét fejlesztjük, ami a többi tárggyal nem pótolható. Ezért fontosnak tartom, hogy az alapokat azok a gyerekek is elsajátítsák, akiknek egészen más az érdeklődési köre. A matematikai logika fejlesztése hozzájárul a hétköznapi értelemben vett logika fejlődéséhez, amit az élet összes területén hasznosíthatnak később a diákok.

teacher img

Bogdán Zsolt

angol nyelvtanár

Angolt tanítok, amire nagy szükségetek lesz a nagybetűs életben. Nem az a lényeg, hogy helyesen beszéld az angol nyelvet, hanem az a legfontosabb, hogy megértsenek. 3 évet éltem Londonban, ebből következően szeretek mesélni az angol kultúra szépségeiről. Szeretek focizni, kedvenc csapatom a Chelsea. Gyere és élvezd az angol óra hangulatát. Have a lovely day!

teacher img

Breuerné Fülepi Orsolya

turisztikai ismeretek szakmai oktató

Néhány év multinacionális vállalatnál eltöltött év után próbára tettem magam az oktatás területén, turizmus ágazati tantárgyak és angolnyelv tanítással. Több éve készítek fel diákokat középszintű turisztika érettségire. Az óráim során igyekszem életszerű példákon keresztül megvilágítani a tananyagot.

teacher img

Csikós Ildikó

magyar-történelem szakos tanár

Sok-sok éve készítek fel középiskolásokat érettségire történelemből és társadalomismeretből. Tanítványaim közül jó néhányan emelt szintű érettségi vizsgán is sikeresek voltak. A Comenius Középiskolában 10 éve, újraindulásától dolgozom, alapító tag vagyok. Nagyon szeretek utazni, világot látni. Két felnőtt fiamra vagyok a legbüszkébb életemben.

teacher img

Csomor György

hangtechnikus, szakmai oktató

teacher img

Dinnyei Béla

Médiaművészeti alapismeretek, mozgókép elmélet, mozgóképkultúra és médiaismeret, etika és mentortanár

Munkámat segítő és szolgáltató tevékenységnek tekintem. Támogatom diákjaimat abban, hogy piacképes szakmai tudást és érettségit szerezzenek. A munkában magamtól és tanulóimtól is igényességet várok el. A tanítás során kiemelt értéknek tekintem a műveltséget, a demokráciát és a kölcsönös tiszteletet.

teacher img

Dr. Fellegi-Balta Flóris

állatorvos, biológia és kémia projektek vezetője

Gyerekkorom óta lenyűgöznek a természettudományok, különösen a kémia, az élettudományok és a csillagászat. Állatorvosi és fizika alapszakos végzettséggel is rendelkezem, állatgyógyítással is foglalkozom. A rácsodálkozás képességének fejlesztésén túlmenően nagyon fontos számomra az élet feltétlen tisztelete, a környezettudatosság fejlesztése és az állatvédelem. Pedagógiai hitvallásom, hogy a diákokkal való együttműködés csakis akkor lehetséges, ha partnerként viszonyulunk egymáshoz.

teacher img

Dr.Győrfi Éva

jogi és gyerekjóléti igazgatóhelyettes, médiatanár

A mottóm: "Élni és élni hagyni."

teacher img

Gantner Benjámin

matematika-földrajz szakos egyetemista, pedagógusgyakornok, projektvezető

teacher img

Horváth Stefánia

németnyelv-tanár

Bécsben és az ELTE BTK-n végeztem. A tanári pálya mellett többek közt dolgoztam a hazai német nemzetiségi tankönyvkiadásban szerkesztőként és grafikusként. Sikerélmény számomra, ha megszerettethetem a német nyelvet és a diákok azt bátran használják.

teacher img

Marton Tamás

matematika-fizika szakos egyetemista, pedagógusgyakornok, foglalkozásvezető

teacher img

Mészáros Eszter

történelem-angol nyelv szakos egyetemista, pedagógusgyakornok, foglalkozásvezető

teacher img

Mikó Ivett

magyar nyelv és irodalom tanár

Pedagógiai munkám - a szakmai kompetencián túl - elsősorban a türelemre épül. Mindig szem előtt tartom, hogy a diákjaimnak sikerélménye legyen a tanulásban. Igyekszem egy olyan általános műveltséget adó tudást átadni, ami által a gyerekek magabiztosabbak lesznek és könnyebben boldogulhatnak az életben.

teacher img

Pakucs-Gaál Etelka

testnevelő, edző

Az életemben mindig fontos helyet foglalt el a sport, sokszor elkanyarodtam, de mindig visszatértem hozzá. Így lett a hobbim a hivatásom. Fontosnak tartom a gerinc prevencióját, ezért folyamatosan képzem magam, hogy a friss tudásommal segítsek a diákok helytelen testtartásából kialakuló problémák megelőzésében.

teacher img

Parázs Bianka

animációs tervező, grafikus, képalkotó művész

A gyerekek szabad alkotási metódusai és felfogása mindig is inspirált a tevékenységemben, ezért is szeretek velük együtt közösen dolgozni. Célom, hogy felkészítsem a diákokat a csapatmunkára, és hogy együtt sajátítsuk el a művészetben rejlő lehetőségeket.

teacher img

Pintér Patrik Péter

történelem-matematika szakos egyetemista, pedagógusgyakornok, projektvezető

Fontosnak tartom, hogy a diákok ne a számok és adatok halmazát jegyezzék meg, — a kötelezőket kivéve persze — ; hanem egy komplexebb, összegzőbb rendszert sajátítsanak el. Igyekszem arra törekedni munkám során, hogy kritikus, lényegkiemelő látásmód alakuljon ki bennük, amellyel a "való életben" és számos területen, tantárgyban boldogulni tudnak.

teacher img

Proics Lilla

igazgató, testnevelő tanár

Az együttjátszás öröme, a törzsizmok jó állapotának fontossága mellett a barátaim és ismerőseim tornaórai rémtörténetei mutatnak viszonypontokat a mindennapokban. Iskolában dolgozó felnőttként legfőbb szándékom, hogy hatalmi viszonyoktól mentes, támogató közeget működtessünk, ahol mindannyian kölcsönös elfogadásban tanulhatunk, fejlődhetünk.

teacher img

Sipos Mónika

amerikanisztika szakos bölcsész, angolnyelv tanár

Néha nem könnyű a diákok érdeklődésének felkeltése, ezt a kihívást szeretem a tanításban. Ebben nagy segítségemre van a terápiás kutyám is, akit be tudunk vonni az órákba.

teacher img

Szántó Sarolta Katalin

illusztrátor

Sok éve tanítok vizuális kommunikációval és művészettörténettel kapcsolatos tárgyakat gyerekeknek, tiniknek és egyetemistáknak. Sokáig Moszkvában éltem. Nekem a tanítás örök inspiráció, művészként és a mindennapi életben is.

teacher img

Szekeres József

mérnök informatikus, mérnöktanár

teacher img

Tiszolczi Orsolya

pedagógiai-módszertani igazgatóhelyettes, magyar nyelv és irodalom tanár

Magyar nyelv és irodalom tanár és osztályfőnök vagyok, egy ideje pedig már nevelési igazgatóhelyettesi munkakörben is tevékenykedem. Meggyőződésem, hogy minden ember mindig tanul, fejlődik, vagy legalábbis változik, még akkor is, ha ennek nincs is tudatában. Az élet sokféle, szép és nehéz, az ember változatos, összetett és bonyolult. Sokkal könnyebb, ha csapatban, egymást segítve, támogatva, inkább nevetve, mint sírva tanuljuk, hogy milyen is.

teacher img

Varga Flóra

művésztanár

Rajzot, művészettörténetet és tervezést tanítok. A MOME-n végeztem divattervezést és pedagógiát. Fontos számomra az iskolai jelenségek, problematikák tervezői szempontból való megközelítése, célom, hogy a fiatalokkal történő közös munka során az iskola egy inspiráló, gazdag és nyitott tér legyen, ahol mindenki megtalálhatja a saját kibontakozásának módját.

teacher img

Varsányi Gábor

mérnök informatikus, mérnöktanár

Dolgoztam programozóként és rendszerüzemeltetőként is. 2019-ben kezdtem el tanítani az informatikát, kedvencem a programozás. Az életben minden hozzáállás kérdése, ez alól az informatika sem kivétel. Szívesen segítek a diákoknak bármilyen témában, akár informatika, akár nem.

Mi a feladatunk pedagógusként?


A ránk bízott fiatalokat egy szélesebb, komplex, iskolán túlmutató, de ahhoz szervesen kapcsolódó távlatból szemlélni. A iskolában töltött idő alatt, a rálátásunkhoz mérten a legösszefüggőbb módon támogatni és segíteni a gyerekeket abban, hogy kibontakozzanak, képesek legyenek árnyalt módon értelmezni a körülöttük lévő világot és önmagukat egyaránt. Hogy kreatívan tudják értelmezni a helyzeteiket, elérhetővé váljanak maguk számára, és folyamatos tanulás mentén reflektív, fejlődő életet éljenek.