info@comenius-szki.hu
36/20-3362863

Kedves Támogatóink!


A Képzett Polgárságért Alapítvány 2000-ben jött létre, elsősorban azzal a céllal, hogy korszerű, európai mércével mérve is minőségi oktatási, gyermekjóléti és kulturális tevékenységeket végezzen.

Számos hazai és nemzetközi pályázatban működött közre.

Elsőként a Comenius Gazdasági és Informatikai Középiskolát, évekkel később pedig a Pinokkió Akadémiát építette fel és működtette. Jelenleg az iskolák egyesítésével a legújabb köznevelési és szakképzési jogszabályok adta lehetőségeket biztosítja, az új formáció neve: Comenius Középiskola. Az iskola mellett az Alapítvány működteti az iskolai szociális munkásokból, facilitátorokból, pedagógusokból, művészekből, gyerekjogi szakemberekből álló módszertani bázisközpontot.

Az Alapítvány folyamatosan dolgozik azon, hogy iskolái köré megteremtsen egy élő közeget, hogy művészeti és kulturális tevékenységein keresztül valódi inkubációs lehetőséget biztosítson az oktatási programokban résztvevők számára. Ezzel bátorítja az innovatív szemléletmódot és a projektoktatást, partnerséget építve a közösség további szereplőivel.

Az Alapítvány gondoskodik az iskolák anyagi és szakmai-módszertani hátteréről, folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, a környezetét; a fenntarthatóságért és fennmaradásért rendszeresen támogatást, adományt gyűjt.