info@comenius-szki.hu
36/20-3362863
img

Informatika tagozat

Algoritmikus gondolkodás

Szeretnéd a képességeidet a legjobban fejleszteni? Érdeklődésed túlmutat az irodai szoftvereken? Megtanulnál jól programozni, weboldalt szerkeszteni, adatbázist kezelni? Tanuld meg nálunk az informatika tagozaton!

Tovább

Digitális kultúra és informatika tagozat


Azoknak ajánljuk gimnáziumunk digitális kultúra és informatika tagozatát, akiket érdekel az informatika, és jövőjüket olyan reál jellegű pályán tudják elképzelni, amelyben ez a tudomány fontos szerepet játszik. A képzés nem csak azoknak nyújt előnyt, akik kifejezetten informatika szakra vagy programozó matematikusnak készülnek. Tapasztalatok azt mutatják, hogy az informatika tagozaton végzettek a műszaki vagy pénzügyi-közgazdasági pályák nagy részében jelentős előnyre számíthatnak kortársaikkal szemben.

Fontosabbnak tartjuk az érdeklődést és a hozzáállást,mint az előzetes tanulmányi eredményeket. Az oktatást az alapoktól kezdjük, de magasabb szinten is tudjuk biztosítani.

A programozási ismeretek alapjainak elsajátításán van a hangsúly. Fő feladatunknak a diákok értelmi fejlődésének segítését, az elemző-algoritmizáló készség fejlesztését tekintjük. Az informatika tagozat célja, hogy az algoritmikus gondolkodás alkalmazása mellett a tanulók kitalálhassák, hogy az - informatikán belül - mivel akarnak a továbbiakban foglalkozni. A képzés megfelelő alapot biztosít a felsőfokú tanulmányok folytatásához is.